субота, 12. јун 2021.

Весић: Заједно са грађанима уређујемо Београд

Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је данас асфалтирању Вишевачке улице у Раковици и најавио да ће у том делу општине у наредних неколико месеци бити изграђен и парк. Обиласку су присуствовали и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, члан Градског већа Филип Марјановић, председник општине Раковица Милош Симић и директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић.

Весић је рекао да је то што се данас види у Вишевачкој улици најбољи пример како заједно са грађанима може да се уређује град. 

– Ово је један од лепших крајева Београда у који не долази много људи, али је заиста био тренутак да он буде уређен. Представници Општине Раковица добили су захтев грађана да се уреди осам улица. Тренутно асфалтирамо четири улице, Вишевачку, Миле Димић, Краљице Јелене и Јанковић Стојана, а после тога ћемо радити на уређењу још четири улице – истакао је Весић.

Према његовим речима, у наредних неколико месеци, до јесени, биће урађен и парк у Вишевачкој улици.

– Земља припада „Железницама”, ми смо добили сагласност од њих да искористимо ову земљу и да људима овде урадимо парк. Разговараћемо са „Железницама” да се уради и пасарела како би грађани брже и лакше прешли у други део Раковице где се налази шопинг центар – навео је Весић.

Разговарали смо и о пракинзима, како можемо да уредимо кровове на неким зградама и ово најбоље говори како заједно можемо да уређујемо Београд, додао је Весић и истакао да је најважнија политика која може да се понуди Београђанкама и Београђанима да тамо где живе имају бољи комфор живота. 

– Када буду имали урађену улицу, паркинге, пасарелу, њихов комфор живота биће бољи и осећаће се да су Београђани исто колико и грађани у неким другим деловима града. То показује да, осим великих пројеката, морамо да имамо и мале пројекте који људима подижу квалитет живота. Када гоборимо о развоју Београда, најчешће се говори о великим пројектима, што је нормално, али има стотине малих пројеката који су подједнако важни, али за људе који овде живе су најважнији – истакао је Весић. 

Договорио сам се са мештанима да, када се овај парк заврши на јесен, седнемо и договоримо шта још можемо да урадимо за овај крај, што је и принцип по коме радимо, навео је Весић и закључио да је такав начин рада једино нормална и добра политика.