уторак, 22. јун 2021.

Весић: Београд се вратио нормалном животу, враћају се страни туристи

Страни туристи су се вратили у Београд, хотели су попуњени преко 70 одсто и за десет до петнаест дана очекујем да ћемо бити као пре ове кризе. Београд се враћа у живот због чега сам задовољан, јер сам се трудио свих ових месеци да се Београд не затвори, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић. 

Он је гостујући на ТВ Хепи подсетио да се свих ових месеци борио да Београд ради и да победи живот. 

– Срећан сам што се наш град веома брзо вратио у нормалу, пун је туриста, хотели су попуњени. А да смо били затворени, требало би нам више месеци да се вратимо у нормалу. Беч живи од туризма, а ви тамо још увек не можете да одете туристички. Ја сам увек био за то да се врати живот и увек ћу се залагати за то – рекао је Весић.

Весић је гостујући на ТВ Хепи подсетио да је он, када је била највећа дилема, био против тога да се Београд затвори потпуно, јер је знао какве ће то економске последице имати, а за шта је био често нападан. 

– Епидемиолошка ситуација у Београду је веома добра. Данас ћемо прећи број од 50 посто ревакцинисаних. Закључно са јучерашњим даном били смо на 49,8 одсто, данас смо на броју од 692.591 особе која је ревакцинисана. Наш план је иначе био да у јуну достигнемо број од  700.000 ревакцинисаних. Данас ћемо прећи 50 одсто, а вероватно сутра ћемо имати 700.000 ревакцинисаних. Кад је реч о вакцинисаним лицима, прешли смо 52,4 одсто, а то је 729.821 лице – рекао је Весић.

Он је додао да је мањи одзив код млађе популације, те да је код грађана који имају преко 65 година пређен проценат вакцинације од 81,11 посто.

– Ако додате оне који су прележали корону и оне који због неких здравствених разлога не смеју да приме вакцину, ми смо буквално заштитили комплетну популацију која има преко 60 година. Сада нам је приоритет популација од 18 до 30 година – прецизирао је Весић.

Он је најавио да ће током лета бити одржани многи фестивали.

– Кренули смо са Белефом, имали смо 46 позоришних представа на отвореном, на трговима, улицама, и оно што је битно представе ће бити бесплатне за грађане. Поред тога, од 15. јула до 15. августа биће одржано 50 концерата на територији града. То ће бити концерти на којима ће се представити млади неафирмисани уметници тако да ће грађани моћи да чују на трговима, улицама, у урбаним џеповима класичну музику, џез, поп, рок. Биће преко 70 дечјих догађаја на отвореном и тако ћемо се одужити Београђанима – закључио је Весић.