недеља, 19. септембар 2021.

Весић: Бојси би постао грађанин Србије следеће недеље, то му је била последња жеља

Глумац Џон Чалис преминуо је након борбе са раком, а како каже заменик градоначелника Београда Горан Весић, његова последња жеља је, изгледа, била да постане наш држављанин.

Заменик градоначелника Горан Весић је у разговору за Б92.нет казао да је веома тешко поднео смрт овог легендарног енглеског глумца.

– Волео је Београд, чак је и снимао филм у којем је промовисао културне вредности нашег града – казао је он.

Он је такође навео да је познати Бојси био свестан своје опаке болести, те да се до самог краја борио са њом.

У недавном интервјуу за српске медије, подсетио је Весић, обећао је да ће следећег јуна или јула доћи опет у Београд како би правио даље планове за будућност.

– Због његове енергије сви смо се надали да ће да победи опаку болест, али нас је у последњем тренутку оставио – додао је заменик градоначелника Београда.

Енглески глумац Џон Чалис поднео је пре мање од месец дана захтев за српско држављанство, а како је Весић рекао за Б92.нет, захтев је био у завршној фази обраде.

– Следеће недеље је требало да се донесе одлука да Бојси постане грађанин Србије. На крају се испоставило да му је то била последња жеља – казао је заменик градоначелника.

Он је истакао је да ће Србија да се одужи овом легендарном глумцу и то три године од данашњег дана, тако што ће једна улица у Београду понети његово име.

– То је једини начин да се одужимо човеку који је волео нашу земљу и који је волео наш град. То је радио апсолутно без икаквог интереса – рекао је Весић, додајући да смо изгубили великог пријатеља и неког ко је искрено волео Србију.