четвртак, 23. септембар 2021.

Весић: Београђани за један дан попунили сва места за субвенције за куповину бицикала

Заменик градоначелника Горан Весић објавио је на својој Фејсбук страници да се на позив Града Београда и Удружења „Југо циклинг кампања” за финансирање куповине бицикала јавило скоро 2.100 наших суграђанки и суграђана у једном дану, те су на тај начин попуњена сва места за ову годину.

– Град Београд је за овај пројекат издвојио десет милиона динара из буџета за 2021. годину. Овај пројекат је једна од мера за смањење загађености ваздуха, предвиђена Акционим планом квалитета ваздуха у Београду и спроводи се под слоганом „Купујеш бајк? Уштеди 5.000”. Право учешћа на овом позиву имала су сва физичка лица са важећом личном картом с пребивалиштем на територији Београда. Појединачни износ средстава који се додељује грађанима по овом јавном позиву је 5.000 динара – наводи се у објави.

Весић је захвалио Београђанкама и Београђанима на великом одзиву на јавни позив.

– Ове године смо желели да видимо какво је интересовање грађана. Сада је јасно да је ова мера потреба наших људи, па ће износ за субвенције у буџету за наредну годину бити пет пута већи и износиће 50 милиона динара. Нови конкурс очекујте у јануару. Београд побеђује – написао је Весић на Фејсбуку.