уторак, 24. мај 2022.

Треће међународно музичко такмичење у Земуну

Треће „Међународно музичко такмичење у Земуну” (Zemun International Music Competition) одржава се од 23. до 31. маја у Музичкој школи „Коста Манојловић”, саопштено је из ове општине.

Свечаном отварању 23. маја присуствовали су секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и члан Већа Градске општине Земун Марко Раић.

У име Градске општине Земун, захвалницу за помоћ у организацији трећег „Међународног музичког такмичења у Земуну” Марку Јанковићу уручила је директорка МШ „Коста Манојловић” мр Зорица Вукосављевић.

У музичком делу програма свечаног отварања наступили су: Лука Симовић, ученик четвртог разреда СМШ у класи Данијеле Ракић, Теодора Пејић, ученица четвртог разреда СМШ у класи Ненада Ненића, Биљана Горуновић и Вук Вукајловић, ученици трећег разреда СМШ у класи Лазара Остојића и Татјане Ранковић.

Одржавање такмичења 171 пријављеног младог музичара из Србије и свих земаља из окружења у организацији земунске МШ „Коста Манојловић” и Туристичког друштва „Земун” омогућили су Градска општина Земун, Удружење композитора Србије, СОКОЈ, Митрос мјузик компани, Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички”, Пексим фондација и БАС Београд.

Млади музичари се такмиче по узрасним категоријама у три дисциплине: клавир соло, дувачки инструменти и композиција српског аутора (уведена први пут у такмичење), а за лауреате су предвиђени пехари, стручно усавршавање и новчане награде. О победницима ће одлучивати међународни жири.