уторак, 24. мај 2022.

Нови санитети за младеновачки дом здравља и Специјалну болницу за интерне болести

Возни парк Дома здравља „Младеновац” богатији је за ново санитетско возило са најсавременијом медицинском опремом захваљујући пројекту „Хитан одговор Републике Србије на ковид-19” који реализује Министарство здравља, саопштено је из ове општине.

– Ово је шесто санитетско возило које Хитна служба има захваљујући редовним донацијама Министарства здравља. Довољан број возила је неопходан за рад Хитне службе јер покривамо веома разуђен терен са 54.000 становника. Осим хитних стања на која морамо да изађемо и да на лицу места пружимо помоћ, превозимо и животно угрожене пацијенте до здравствених установа у Београду, тако да је ово возило више него добродошло и надам се да ће се добра сарадња с надлежним министарством наставити и убудуће – каже др Душица Миловановић, директорка Дома здравља „Младеновац”.

Она је захвалила и Општини Младеновац која је учествовала у свим досадашњим пројектима ове здравствене установе и помагала у ситуацијама када је помоћ била потребна.

Осим за дом здравља, Министарство је обезбедило нова возила и за Геронтолошки центар и Специјалну болницу за интерне болести у Младеновцу.

Чланица Општинског већа Сузана Васић истакла је да ће захваљујући томе рад ове три важне установе убудуће бити знатно олакшан.