уторак, 21. јун 2022.

Представљени ђаци генерације београдских школа

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак присуствовао је данас у МТС дворани свечаности на којој су представљени ђаци генерације београдских основних и средњих школа за 2022. годину. Догађају је присуствовао и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Гак је навео је да ће ресорни секретаријат, заједно са професорима и наставницима, наставити да пружа подршку ученицима у даљем образовању.

– Данас сте победници у својим генерацијама, где год да се школујете. Позивам вас да све своје планове везујете за Србију јер само заједно можемо да идемо напред, да наш Београд и нашу државу из дана у дан унапређујемо – рекао је Гак.

Ружић је ученицима поручио да ће ресорно министарство и држава наставити да подржавају најбоље међу њима како би остварили велика постигнућа у образовању. Честитао је ученицима на постигнутим резултатима и додао да иза њиховог рада стоји велико залагање, труд и подршка наставника и родитеља.

– Велика је част и успех бити међу 300 најбољих престоничких ђака. Ово није само признање за остварене резултате већ и за труд и за успехе на такмичењима, примерено владање, добар однос са друговима, наставницима – казао је Ружић.

Министар је навео је да су ђаци генерације носиоци будућег развоја Београда и државе, те да су успеси многих талентованих младих људи већ сада препознати у свету.

Након свечаности ђацима генерације београдских основних и средњих школа уручени су таблет рачунари и књиге, као награда за остварен успех.