петак, 12. август 2022.

Екипе „Чистоће” у понедељак настављају сузбијање комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” и у понедељак, 15. августа, настављa са акцијом сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда уређајима са земље.

Од 21 час до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на следећим локалитетима: Сланци, Велико село, Лешће, Винча уз Дунав, Ритопек, Гроцка уз Дунав, Брестовик, Бањичка шума, Централно гробље, СП „Јајинци”, Земљорадничка улица, Звездарска шума, Ново гробље, Пиранделова улица и Улица Косте Трифковића – Зелено брдо.

За третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље, екипе „Градске чистоће” користе препарат који је регистровало Министарство за заштиту животне средине. Такође, препарат је уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.