понедељак, 15. август 2022.

Tрећа група деце из социјално угрожених породица на опоравку

Црвени крст Београда реализује ове године програм опоравка деце из социјално угрожених породица из Београда у одмаралишту Црвеног крста Александровац – Митрово Поље. Сутра у 8.30 часова на опоравак креће трећа група, коју чини 53 деце из општина Лазаревац, Барајево, Врачар, Вождовац и Нови Београд. Истог дана, из Митровог Поља се са опоравка у вечерњим часовима враћа друга група деце. 

Деца ће у објекту Црвеног крста Александровац – Митрово Поље, месту 250 километара удаљеном од Београда, општина Александровац, боравити до 22. августа. Организације Црвеног крста на територији Београда су у сарадњи са основним школама и одељењима Градског центра за социјални рад обавиле избор деце, узраста од 10 до 13 година, из социјално угрожених породица. О малишанима ће за време њиховог боравка у Митровом Пољу бринути четири васпитача, троје волонтера и лекар, који ће надгледати здравствено стање све деце. Богат садржај дневних и вечерњих активности, дан испуњен различитим едукативним садржајима и спортским активностима, те купање у базену учиниће опоравак малишанима незаборавним.

Црвени крст Београда је уз подршку Града Београда и у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Инфостан технологије” иницирао да уз јулске рачуне грађани добију уплатницу Црвеног крста са позивом да се укључе у акцију прикупљања средстава за опоравак две стотине сиромашне и болесне деце. У првих недељу дана овогодишње акције позиву се одазвало 2.127 домаћинстава и уплаћено је више од милион динара, тачније 1.213.272 динара. Од 8. августа, при уплати донација за опоравак деце из социјално угрожених породица физичка лица неће плаћати провизије у Комерцијалној банци и Поштанској штедионици, чиме ове установе дају допринос нашој акцији.

Црвени крст Београда захваљује суграђанима на исказаној солидарности.