субота, 4. фебруар 2023.

Положени венци на гроб Бранка Пешића

Председник Скупштине града Никола Никодијевић положио је данас венац на гроб Бранка Пешића, некадашњег градоначелника Београда, поводом 37 година од његове смрти.

Истакавши да је Бранко Пешић за Београђане једна од најзначајнијих личности 20. века, Никодијевић је подсетио да је његов рад оставио неизбрисив траг у главном граду.

– Визија која је водила Бранка Пешића јесте нешто чега се ми и данас држимо. Данас је незамисливо немати мост „Газела”, хале „Пинки” и „Пионир”, „25. мај”, Аду Циганлију, која је у његово време постала организовано и уређено одмориште Београђана, а ту су и друге инфраструктуре и објекти које је он за девет и по година изградио. За време његовог мандата изграђено је чак 86.000 станова, а ту је и податак да је Београд тада добио трећину становника, што довољно говори о тадашњем развоју града. Нажалост, није стигао да оствари све своје замисли, али ми данас настављамо његовим трагом и зато сваке године у име Скупштине града одајемо поштовање највољенијем градоначелнику Београда – рекао је Никодијевић.

Заменик председника општине Земун Жарко Дроњак подсетио је да је Бранко Пешић, некадашњи председник ове општине, оставио неизбрисив траг у његовом развоју.

– Објекти и инфраструктура изграђени су у његово време. Нама у Општини Земун је обавеза да наставимо да радимо вођени његовим примером. Овим чином одајемо признање Бранку Пешићу и то ћемо наставити да радимо и у будућности – рекао је Дроњак, подсетивши и на његову херојску борбу у Другом светском рату, ослобођењу Београда и послератној обнови града.

Венце су положили и представници Општинског већа Земуна, Субнора ове општине, породица, пријатељи и поштоваоци дела Бранка Пешића.

Напомена: Изјаву и покривалицу догађаја можете преузети на адреси infobiro.tv