петак, 29. септембар 2023.

Акција добровољног давалаштва крви у Градској управи

Секретаријат за здравство и Институт за трансфузију крви Србије организоваће акцију добровољног давања крви за запослене у Градској управи Града Београда. Како је најављено из овог секретаријата, акција ће се организовати у среду, 11. октобра, у Великој сали на 20. спрату Градске управе у Краљице Марије 1, од 10 до 15 часова. 

Иницијативу је дао Секретаријат за здравство, који је овом приликом позвао запослене да узму учешће у овој акцији и тако на делу покажу своју хуманост и добронамерност. 

„Добровољно давање крви је чин људске солидарности и представља одраз друштвене и личне одговорности. Напомињемо да је услед епидемије прикупљање јединица крви, неопходних за повећан број хитних медицинских интервенција, знатно отежано. Због тога позивамо запослене у Градској управи да узму учешће у овој акцији”, наведено је у саопштењу Секретаријата за здравство.

Секретаријат за здравство позива и заинтересоване грађане да узму учешће у акцији и тако помогну у прикупљању веће количине крви и одржавању стабилних резерви.