четвртак, 7. децембар 2023.

Почело штампање гласачких листића и осталог изборног материјала

Штампање гласачких листића за гласање на изборима за одборнике Скупштине Града Београда, који су расписани за 17. децембар, почело је данас у 10 часова у просторијама Службеног гласника.

Почетку штампања целокупног изборног материјала присуствовао је председник Градске изборне комисије Зоран Лукић.

– Штампање изборног материјала је управо почело. Штампа се 1.613.190 гласачких листића, као и збирне изборне листе, контролни формулари, записници о раду бирачких одбора, налепнице и све остало што је потребно за законито и квалитетно спровођење избора. Сада смо у фази припрема и техничке организације за спровођење изборног процеса како би 17. децембра све протекло у најбољем могућем реду, припремљено и организовано, што је у складу са досадашњом праксом Градске изборне комисије – рекао је Лукић.

Гласачки листићи штампају се на А4 формату, на папиру беле боје, заштићеним воденим жигом по целој површини.

Градска изборна комисија је претходно донела Одлуку о објављивању укупног броја бирача у Београду, Одлуку о облику и броју гласачких листића који се штампају за гласање на изборима за одборнике Скупштине Града Београда, као и Одлуку о садржају и изгледу гласачког листића за гласање на изборима за одборнике Скупштине Града Београда расписаним за 17. децембар.