Конкурс за најлепшу новогодишњу декорацију стамбене фасаде или терасе

Град Београд и Служба за комуникације и координацију односа са грађанима од 15. новембра, а поводом дочека Нове 2017. године, објављује конкурс за најлепше декорисану фасаду стамбених зграда и кућа, пословних зграда, као и за најлепше украшену терасу у духу новогодишњих празника.

Како је град Београд већ украшен, пружена је прилика и грађанима да дају допринос и улепшају своје непосредно окружење. Колико ће у томе бити добри одлучиваће комисија састављена од представника ЈКП „Јавно осветљење”, Секретаријата за енергетику, Секретаријата за комунално-стамбене послове, ЈКП „Зеленило – Београд” и „Беоком сервиса”.

Комисија ће од 5. до 15. децембра обилазити пријављене локације, након чега ће бити одабране најлепше фасаде и терасе.

На конкурс ће моћи да се пријаве скупштине зграда, савети зграда, појединци (власници станова и носиоци станарског права). Грађани ће моћи да се пријављују до 5. децембра на познате телефоне „Беоком сервиса”: 0800-110-011(бесплатан позив из фиксне Телекомове мреже), а за све остале мреже на број телефона 011/3090-007 или путем електронске поште: bpc@beograd.gov.rs

За победнике у свим категоријама обезбеђене су материјалне награде: за прва места у све три категорије (најлепша фасада зграде, најлепша фасада куће и најлепша тераса) новчана награда у износу од 500 евра у динарској противвредности, за друга места (најлепша фасада зграде, најлепша фасада куће и најлепша тераса) новчана награда у износу од 300 евра у динарској противвредности и за трећа места (најлепша фасада зграде, најлепша фасада куће и најлепша тераса) новчана награда у износу од 150 евра у динарској противвредности. Новчане награде опредељене су са жељом да добитници могу на овај начин освојена средства даље да улажу у неку будућу новогодишњу декорацију. 

Резултати овог конкурса и додела награда очекују се око 20. децембра.