Детаљне информације о поклон-ваучерима које је Град Београд обезбедио за сву београдску децу

Град Београд почео је поделу поклон-ваучера у вредности од шест хиљада динара. Они ће најкасније од 26. децембра бити доступни у свим државним и приватним предшколским установама, као и у државним и приватним основним и средњим школама, где ће грађани моћи да их преузму.

Поклон-ваучере у износу од шест хиљада динара добиће сва београдска деца и то од вртићког узраста до 19 година. Дакле, сва малолетна лица, затим ученици основних и средњих школа, закључно са ученицима четвртог разреда средње школе. Ваучери су обезбеђени и за све људе који у систему образовања раде с нашом децом, односно свим запосленима у предшколским установама, основним и средњим школама на територији Београда. 

Деца која похађају вртић ваучере преузимају у вртићима у којима бораве, а ђаци у основним, односно средњим школама које похађају. Родитељи деце која не иду у вртић ваучере ће моћи да преузму од 26. децембра у својим општинама на посебним шалтерима који су опредељени за поделу поклон-ваучера. На увид у општину биће потребно да донесу личну карту и здравствену књижицу детета. Након провере да дете заиста не иде у вртић, ваучере ће добити на лицу места.

Родитељи који не буду одмах преузели ваучере моћи ће то да учине до 15. фебруара у школама и вртићима.

Поклон-ваучери се могу искористити до 1. марта 2023. године и то у следећим радњама: „Sport Vision”, „Sport Vision Kids”, „Sport Vision Outlet”, „Buzz”, „Run 'n More”, „Extra Sports”.

Износ од шест хиљада динара није неопходно потрошити током једне куповине. Може се искористити у датом року за више куповина које не прелазе вредност поклон-ваучера, односно шест хиљада динара. Уколико родитељи желе да купе производ скупљи од износа ваучера, моћи ће на лицу места у продавници да доплате.