петак, 14. јун 2019.

Измене на линијама ЈГП-а током радова у улицама Краљице Марије и 27. марта

Током извођења радова на реконструкцији улица Краљице Марије и 27. марта, на делу између Рузвелтове и Таковске улице (без раскрсница) доћи ће до промене траса линија ЈГП-а.

Трамвајске линије 6 и 14 се појачавају, трамвајска линија 2Л1 делимично мења трасу и од Вуковог споменика наставља улицама Рузвелтовом и Мије Ковачевића до Омладинског стадиона, а трамвајске линија 5 и 10 се привремено укидају.

Успоставља се привремена аутобуска линија 5А (Дорћол /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” – Вуков споменик) чија ће траса бити: терминус „Дорћол” /СРЦ „Милан Гале Мушкатировић” –Тадеуша Кошћушка – Цара Душана – Џорџа Вашингтона –  Таковска – Булевар краља Александра – Вуков споменик.
Аутобуска линија 65 ће у зони радова саобраћати улицама Светог Николе, Рузвелтовом, Булеваром краља Александра, Трг Николе Пашића, Дечанском, Теразијски тунел и даље редовном трасом.

Аутобуска линија 77 ће у зони радова саобраћати улицама: Димитрија Туцовића, Цвијићевом, Јаше Продановића, Таковском, Светогорском и даље редовном трасом. Аутобуска линија 79 ће у зони радова саобраћати улицама: Димитрија Туцовића, Цвијићевом, Јаше Продановића, Таковском, Џорџа Вашингтона и даље редовном трасом. Све наведене трасе су исте за оба смера кретања.

Возила ће на измењеним деловима траса користити постојећа стајалишта јавног превоза и привремено стајалиште „Таковска”  за линије 5А и 79 у Улици Џорџа Вашингтона, непосредно испред улаза у ОШ „Вук Караџић”, око 50 метара након раскрснице са Таковском улицом.

Сва стајалишта која су обухваћена зоном радова биће привремено укинута, а корисницима јавног превоза се препоручује да уз мање пешачење користе алтернативне везе у суседним улицама и то на следећи начин: за стајалиште „Машински факултет” у Улици краљице Марије алтернатива је стајалиште „Вуков споменик” у Рузвелтовој улици (линије 2Л1, 5А, 12Л, 25, 25П, 27, 32, 65, 66 и ЕКО1) и у тој зони стајалиште у Булевару краља Александра за линије 6, 7 и 14; за стајалиште „Палилулска пијаца” у Улици 27. марта алтернативе су стајалишта „27. марта” у Старине Новака (линије 33 и 48 које омогућују везу са Цвијићевом улицом и Булеваром краља Александра) и уз мање пешачење стајалиште „27. марта” у Таковској улици (линије 5А, 23, 40, 77 и 79); за стајалиште „Таковска” у Улици 27. марта алтернативе су стајалишта у непосредној близини у Таковској улици и у Џорџа Вашингтона (линије 5А, 23, 40, 77 и 79).