недеља, 23. јун 2019.

Радојичић након седнице Штаба за ванредне ситуације: Све комуналне службе су у приправности

На основу упозорења добијеног од РМХЗ-а да је на снази „црвени метеоаларм”, командант Штаба за ванредне ситуације Града Београда – градоначелник проф. др Зоран Радојичић одржао је ванредну седницу штаба на којој је све чланове упознао са ситуацијом и наложио да се сви ресурси ставе у максималну приправност. 

С обзиром на чињеницу да је цео регион погодило јако невреме праћено пљусковима, грмљавином и градом, као и да су за наше подручје најављене обилне падавине са јаком грмљавином и могућом појавом града, градоначелник Београда Зоран Радојичић апелује на грађане да обрате пажњу на своје домове и прилагоде их предстојећим условима. 

– Апелујем на све суграђане да затворе прозоре, гаражна врата и све просторије где може ући вода. Важно је да склоне ствари са равних кровова и осигурају све на терасама, као и да у току грмљавине угасе електричне уређаје. Саветујем грађанима да без преке потребе не крећу на пут, међутим, ако се деси да су током невремена на путу, треба да зауставе своје возило на сигурно место и сачекају да невреме прође – рекао је Радојичић.

Градоначелник је поручио Београђанима да обрате пажњу на улегнућа и ниске позиције где постоји могућност да се услед обилних падавина накупи већа количина воде, те да се труде да избегавају таква места. 

Први човек Београда и комадант Штаба за ванредне ситуације Града Београда дао је свим субјектима заштите и спасавања налог да спроведу оперативне и превентивне мере. Радојичић поручује и да се све комуналне службе налазе у стању појачане приправности.

– Све наше комуналне службе су у приправности и спремне су да одговоре на сваки вид изазова током временских непогода – закључио је градоначелник Радојичић.