понедељак, 24. јун 2019.

Градоначелник Радојичић: Све надлежне службе максимално ангажоване због обимних падавина

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић рекао је да су екипе свих надлежних служби на терену због обимних падавина и да дају свој максимум. Он је прецизирао да је најкритичнија била лева страна обале Дунава, али да је ситуација од јутрос знатно боља.  

– Екипе „Београдског водовода и канализације” од јуче су имале 275 интервенција, тачније сто људи ове службе је на терену реагујући што ургентније. За само сат времена у Борчи је пало сто литара кише. Оволико воде за тако кратак период није пало ни 2014. године. Ванредна је ситуација, због чега је од јуче на снази „црвени метеоаларм” – истакао је градоначелник у укључењу за дневник Радио-телевизије Србије.

Екипе „Београдвода” реаговале су превентивно и очистиле канале, а због те брзе реакције није било проблема у зонама које су у њиховој надлежности, додао је Радојичић.

– Порука грађанима јесте да ћемо дати максимум и у најкраћем могућем периоду урадити дренажу терена, а извршиће се и контрола. Градски завод за јавно здравље и Градски завод за биоциде и медицинску екологију сачиниће план за дезинфекцију, дератизацију и потом и план за сузбијање комараца. Очекује нас и ванредна контрола воде за пиће у Борчи, јер желимо да будемо сигурни да је безбедна – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да ће грађани на време бити обавештени о евентуалним измештањима деце из појединих вртића и додао да екипе „Електродистрибуције” отклањају кварове на четири трафостанице у Новом Београду још од ноћас, изражавајући уверење да ће и тај проблем ускоро бити решен. 

– Ово су ситуације у којима сви морамо да покажемо јединство. Све градске службе улажу велике напоре и на услузи смо грађанима – поручио је Зоран Радојичић.