понедељак, 15. јул 2019.

Посета председника Француске важна за Град Београд

У присуству председника Србије и Француске Александра Вучића и Емануела Макрона, градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и заменица директора компаније „Суез” Мари-Анж Дибон разменили су данас претходно потписани Уговор о откупу топлотне енергије између компаније „Бео чиста енергија” и ЈКП „Београдске електране”. 

Председник Србије захвалио је председнику Француске на великој части и поштовању које је указао Републици Србији. Он је рекао да то морамо да ценимо и изразио уверење да ћемо делима у будућности умети да изразимо захвалност француском председнику, народу и држави. Вучић је апострофирао важност економске, али и других облика сарадње између две земље.

– За нас је од изузетног значаја и споразум који је потписан са Градом Београдом у вези са депонијом у Винчи и уговор о производњи топлотне енергије са компанијом „Суез”. У питању је инвестиција од 330 милиона евра – рекао је Вучић.

Председник Француске Емануел Макрон је подсетио на велико пријатељство Србије и Француске, као и на историјску повезаност. Он је такође рекао да Европска унија мора да буде реформисана како би била спремна да прими Србију.

– Србија је велика европска држава и нација. То кажем у тренутку када многи имају утисак да би у овом региону у наредних 10 година требало да долази до борбе различитих утицаја – рекао је Макрон.