понедељак, 28. септембар 2020.

Манифестација „Дан здравих навика – Сви на вагу” испред Општине Звездара

Традиционална манифестација „Дан здравих навика – Сви на вагу” биће одржана сутра од 10 до 16 часова на тргу испред Градске општине Звездара и Установе културе „Вук”, саопштили су из те општине.

Посетиоци ће имати прилику бесплатно да провере здравствено стање организма и да на специјалним вагама измере телесну тежину, а након резултата мерења могу добити и комплетан стручни савет у вези исхране.

Део стручног тима ће мерити витаминско-минерални статус организма и вршити проверу шећера у крви. Такође, посетиоци ће имати прилику и да се упознају са здравим производима, које ће моћи да дегустирају.

Уз здравствене активности већег броја учесника биће уприличен културно-уметнички програм у коме ће учествовати: сопран Сандра Продановић, чланица хора Опере Народног позоришта и добитница награде за пословну жену, млади уметник на виолини Томислав Савић и гост изненађења.

Подршку „Дану здравих навика” даће и Унија организација Србије које се баве заштитом особа које живе са ХИВ-ом и АИДС-ом (УСОП), као и добитница награде за пословне жене Дубравка Малохоџић са Удружењем „Жена плус”. Учешће у догађају узеће и Удружење особа са инвалидитетом Београда.
Манифестацију организује Удружење за превенцију гојазности „Сви на вагу” у сарадњи са Градском општином Звездара. Манифестацију ће отворити председник општине Владан Јеремић, а присутнима ће се обратити нутрициониста и ароматерапеут, као и оснивач Удружења „Сви на вагу” Милка Раичевић.

Манифестација ће бити одржана уз поштовање свих превентивних епидемиолошких мера, истиче се у саопштењу.