понедељак, 28. септембар 2020.

Велики број планских аката доказ да се у Граду ради добро

Одборници Скупштине града усвојили су данас сет планова или измена и допуна планова детаљне и генералне регулације за делове општина Звездара, Вождовац, Земун, Чукарица, Раковица и Палилула, а донете су и одлуке о изради или изменама и допунама још неколико планова за делове територија Нови Београд, Вождовац, Земун, Сурчин и Стари град.

Како је на данашњој седници Скупштине града навео главни урбаниста Марко Стојчић, велики број планских аката потврда је да се у Граду ради добро.

– Десет планова се усваја и то осам планова детаљне и два плана генералне регулације, као и одлуке о изради још три плана. Планови генералне регулације имају за циљ додатни развој топловодне мреже, што је у складу са донетим мерама за побољшање еколошке климе у граду. Такође, значајан је и План детаљне регулације за спортске комплексе у Војводе Шупљикца и Ватрослава Јагића, то јест комплекс „Радничког” на Црвеном крсту који деценијама чека реконструкцију, а план ће омогућити да заједно са Републиком уђемо у тај пројекат. Један од важних планова за економију града јесте будући стамбено-пословни комплекс на позицији Депоа, али и план на Роспи ћуприји, чиме ће се разрешити проблеми ширине саобраћајница и тротоара и недостајуће инфраструктуре у овом делу града. Слична је ситуација и са планом за подручје уз Овчански пут на Палилули, где ће се утврдити мрежа саобраћајница и позиције за јавне објекте – прецизирао је Стојчић.

У склопу једног од планова прихваћена су и четири амандмана грађана.