понедељак, 28. септембар 2020.

Весић: Рад угоститељских објеката у затвореном простору продужен до 23 сата

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је данас гостујући у емисији „Фокус” да је на основу одлуке Републичког кризног штаба, Градски штаб донео одлуку да угоститељски објекти у затвореном простору од вечерас могу да раде до 23 сата.

Он је истакао да до 31. октобра у Београду баште могу да раде до један сат после поноћи и радним данима.

– На Кризном штабу сам се залагао да угоститељи раде дуже. Разумем лекаре који су веома скептични према тој идеји, јер је њихова обавеза да воде рачуна о томе да се епидемија не прошири. Тешко је наћи меру између тога да угоститељи раде и да се становништво сачува. Из тог разлога најважнија мера је ношење маски. Уколико грађани поштују епидемиолошке мере, тада нема опасности да дође до заразе и у случају продужења радног времена. Стално се тражила мера да се помогне да угоститељи почну да раде, јер у сектору угоститељства у Београду ради скоро 40 хиљада људи, не рачунајући клубове где сигурно ради око десет хиљада људи. Моја је обавеза да се борим да ти људи могу да приме плате – рекао је Весић и додао да су једино у Београду баште радиле до 23 сата, јер се Град Београд бори за своје угоститеље.

Он је нагласио да ресторани брзе хране у стамбеним зградама могу да раде радним данима до поноћи, а викендом до један сат после поноћи.

– Ресторанима брзе хране у стамбеним зградама је било омогућено да раде целу ноћ, што је изазивало хаос у одређеним зградама. Купци брзе хране окупљају се ноћу и праве буку, на шта су се станари жалили. Из тог разлога смо донели ову одлуку. То наравно не значи да ресторани брзе хране не могу да закупе кућу, одвоје паркинг и раде читаву ноћ. Разумем потребу угоститеља да раде, али морају да имају осећај да нису сами на свету и да морају да поштују грађане. Увек ћу бити на страни грађана и зато мора да се зна ред – закључио је Весић.