субота, 31. октобар 2020.

Весић: Почиње изградња фонтане на платоу код Цветног трга

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су припремни радови за изградњу фонтане на платоу код Цветног трга почели ових дана, као и да ће сама изградња трајати до краја фебруара, у зависности од временских услова. 

Он је навео да је инвеститор је Град Београд, односно Секретаријат за комуналне и стамбене послове, а донатор компанија „Водавода” д.о.о. Мионица. 

– Фонтана ће бити површине четрдесет квадратних метара, а биће састављена од две целине. Једна је плато са вертикалним млазевима између којих може и да се пролази, а друга се састоји од камених кубуса и пет малих базена различитих димензија са плитком водом. Фонтана је пројектована као преливна, а млазнице ће бити у три реда са по шест, пет и четири млазнице, које ће бити постављене наизменично. Режим рада предвиђа могућност подешавања висине млазева од 30 до 120 центиметара – прецизирао је Весић.

Он је посебно нагласио да ће се ова јединствена фонтана налазити искључиво на бетонском делу Цветног трга.

– То је веома важно јер на тај начин неће бити угрожено дрвеће и постојећа зелена површина – истакао је заменик градоначелника.