петак, 27. новембар 2020.

Предлози о именовању улица по значајним новинарима и културним радницима пред одборницима у децембру

На дневном реду седнице Скупштине Града Београда, заказане за понедељак, 30. новембар, наћи ће се Предлог одлуке о додели назива улице Милутина Чолића, док ће предлози одлука о додели назива улица Александра Тијанића, Богдана Тирнанића, Мирослава Радојчића, Предрага Милојевића, Бриселске улице, као и улица Милана Вукоса, Драгана Сакана и Динка Туцаковића бити пред одборницима на седници која је планирана за почетак децембра, саопштено је из Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда.

Како се наводи у саопштењу, разлог одлагања је целокупна ситуација изазвана вирусом ковид-19, као и жеља да седници присуствују и представници Удружења новинара Србије, иницијатори именовања улица по великим српским новинарима. На тај начин ће и они, уз образлагање Андрее Радуловић, председнице ове комисије, својим излагањем допринети још већем значају личности које су представљале српско новинарство.

Град Београд брине о личностима које су несебичним залагањем допринеле развоју наше престонице и зато жели да се на прави начин представи њихов значај, као и потреба да улице понесу њихово име, саопштено је из Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда.