петак, 18. децембар 2020.

Горан Весић: Град умањио закупнину за 50 одсто

Одлуком Скупштине града, Град Београд умањио је закупнине закупцима који обављају угоститељску, односно кинематографску делатност у пословном простору на којем је носилац права јавне својине Град Београд, односно на којем Град Београд има посебна својинска овлашћења. Заменик градоначелника Горан Весић је образлажући ову одлуку на данашњој седници прецизирао да ће се град одрећи дела зараде у износу од око 350 хиљада евра.  

– Умањење од педесет одсто закупа односи се на период децембар 2020. – јануар 2021. Слично је било и током пролећа када смо омогућили да се са педесет одсто закуп плати до краја ове године или на 12 рата током читаве следеће године – истакао је Весић. 

Ово није помоћ која у потпуности решава проблеме закупаца, али свакако јесте значајна, оценио је Весић. Он је подсетио да је Влада Србије обезбедила минималце за све у угоститељској делатности.

– Влада Србије до сада је дала 5,8 милијарди евра за помоћ привреди, што нипошто није мали новац – казао је Весић.

Заменик градоначелника још једном је истакао да се Београд залаже да се продужи радно време угоститељских објеката.

– Економија не сме да буде сувише оштећена, јер онда неће бити пара ни за заштиту јавног здравља, што је свакако највећи интерес због чега треба наћи меру – истакао је Весић.