уторак, 22. јун 2021.

Весић са представницима станара и инвеститора у Блоку 37: У наредна 24 сата обуставa свих активности

Заменик градоначелника Горан Весић одржао је данас, на захтев станара Блока 37, састанак са представницима станара и инвеститора како би се нашло решење за проблем настао око изградње зграде у овом делу Новог Београда.

Весић је у име Града Београда захвалио представницима инвеститора и станара што су дошли на састанак јер је ово први пут, како је рекао, да су заједнички сели и разговарали о проблему.

– Уложили смо заиста велики напор, састанак је трајао два сата и оно што смо успели да се договоримо је да се у наредних 24 сата обуставе све активности на тој локацији. Нити ће инвеститор покушати да гради нити ће станари протестовати, а сутра ћемо поново имати састанак овде како бисмо наставили разговоре и тражили нека решења која би била у интересу свих, и станара и инвеститора и Града Београда – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је додао да верује да може да се нађе такво решење, те да за то постоји добра воља. 

– Да ли ћемо успети, у овом тренутку не знам, али већ је велика ствар то што смо сели да разговарамо и што само тако можемо да решавамо заједничке проблеме и учинимо да овај наш град буде бољи за све људе и да напросто једни друге боље разумемо – рекао је Весић, додајући да је показано веће разумевање него што је постојало пре овог састанка.

Представник станара Небојша Поповски захвалио је Граду Београду на организованом састанку.

– Састанак је трајао јако дуго, био је интензиван и буран. То је и доказ да је Град морао да буде медијатор оваквог састанка јер не бисмо направили никакве помаке да смо се сами нашли са инвеститором. Обриси договора се појављују, мада тренутно нико није задовољан тиме, али смо се договорили да се видимо за 24 сата и пробамо да направимо додатни прогрес, тако да се надамо заједничком решењу – рекао је Поповски.

Представник инвеститора Небојша Перовић рекао је да су до сада показали изузетно добру вољу у разрешењу спорне ситуације и да она законски није спорна, већ да је то једноставно протест грађана. 

– Више дана до сада нисмо радили и то је велика финансијска штета. Прихватили смо да још један дан не радимо да бисмо дошли до решења. Сматрамо да би требало да решење буде онакво какво је законом регулисано, али уколико је то у интересу свих, ту се може постићи неки договор. Уколико је нужно, спремни смо да купимо станове ако су станари спремни да их продају, јер дубоко верујемо у наш пројекат и да ће он унапредити град Београд. Ако дођемо до трећег решења, верујем да ћемо и то прихватити – закључио је Перовић.