субота, 13. новембар 2021.

Покретна канцеларија Горана Весића данас у обиласку Великог Села и Сланаца на Палилули

Заменик градоначелника Горан Весић својом покретном канцеларијом обишао је данас Велико Село и Сланце, где је са мештанима разговарао о инфраструктурним радовима, плановима и иницијативама за оно што би било потребно додатно да се уради у овим палилулским насељима. Заједно са замеником градоначелника са грађанима су разговарали и представници Града Београда, градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић и в. д. секретара за пољопривреду Саво Павичић, те представници комуналних предузећа и Општине Палилула. 

Весић је овај крај оценио као пољопривредну драгоценост јер људи снабдевају град поврћем, прецизирајући да је Град Београд последњих неколико година бесповратно дао 24 пластеника мештанима Великог Села и око 40 за Сланце.

– Следеће године наше инвестиције у пољопривреду биће скоро три стотине милиона динара, тако да ћемо да наставимо да помажемо пољопривреднике – рекао је Весић, подсећајући да су те субвенције 2012. износиле свега дванаест милиона динара.

Тренутно се обнавља и школски објекат, предстоји и обнављање дворишта у склопу школе, а Весић је за почетак децембра најавио и реконструкцију пута од Сланаца преко Великог Села до Вишњичке бање, дугог око четири километра.

– На захтев грађана урадићемо неколико надстрешница на аутобуским стајалиштима, биће замењене канте и постављене ђубријере. Договорили смо се и да се обнови објекат „Старе механе” који је у доста лошем стању и који је под заштитом државе. Општина ће урадити пројекат заједно са Заводом за заштиту споменика, а Град ће инвестирати како би ту били вртић, библиотека и још неки садржаји којих овде нема. На пролеће почиње гасификација Великог Села, а овде се гради и највећа фабрика за прераду отпадних вода, која покрива око милион и по људи и чија је вредност у првој фази 300 милиона евра и у другој више од 500 милиона евра. У оквиру пројекта изградње фабрике биће урађена и канализација – рекао је Весић.

Акценат у наредном периоду јесте улагање у пољопривреду, али и инвестиције у путну и сву другу инфраструктуру како би живот људи био квалитетнији.

– Покретна канцеларија томе и служи, да чујемо људе и да заједнички решавамо проблеме. Добра политика је само она која је добра за људе и ако је у сваком месту у Београду данас боље него јуче и ако ће сутра бити боље него данас. То је права политика која људе интересује – казао је Весић.

Одборник у Скупштини града Живорад Николић оценио је овај начин комуникације с грађанима изванредним.

– Људи не долазе због личних проблема и добро је што их здушно занима заједница – навео је Николић.

Зато је ова акција, која се може назвати и покретом за решавање проблема грађана, од великог значаја, оценио је Николић.