уторак, 28. јун 2022.

Екипе „Чистоће” и сутра настављају сузбијање одраслих форми комараца

Сектор екологије и унапређења животне средине настављa третмане сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштили су из ЈКП „Градска чистоћа”.

У среду, 29. јуна, од 20 часова до поноћи eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих комараца на локалитетима: Ада Хуја, Вишњица уз Дунав, Сланци, Велико село, гробље Лешће, Остружничка шума, Руцка, Пећани, Сремачка шума, гробље Орловача, Ада Циганлија, Макиш, Ада Хуја, Парадајз острво, Бела стена, Стара Карабурма, Карабурма Ћалије, Вишњица, Вишњичка бања, Калемегдан – Доњи и Горњи град, Дорћол, Чукаричка падина, Баново брдо, Јулино брдо, Беле воде, Рупчине, Велика Моштаница, Умка и Остружница.

Препарат који екипе „Градске чистоће” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу: ekologija@gradskacistoca.rs, наведено је у саопштењу.