среда, 29. јун 2022.

Уређење улаза стамбених зграда на Савском венцу

Председник општине Савски венац Милош Видовић обишао је данас радове на уређењу улаза стамбених зграда у улицама Хајдук Вељков венац и Светозара Марковића, као и у Булевару војводе Мишића, саопштено је из ове општине.

Недавно је завршен јавни конкурс за бесповратно суфинансирање радова у стамбеним заједницама, а Видовић је након обиласка радова и разговора са станарима рекао да ће општина суфинансирати до 90 одсто трошкова, те да ће у овом кругу бити уређено око 30 стамбених зграда чији су станари аплицирали за пројекат уређења улаза. У току су радови на улазима зграда на адресама Хајдук Вељков венац 8 и 8 А, Светозара Марковића 71 и 69, као и у Булевару војводе Мишића 55.

– Започети радови у оквиру овог конкурса се односе на кречење и бојење улаза и приступних ходника, керамичарске радове, замену улазних врата, поштанских сандучића, интерфона, замену тастера за паљење светла, као и замену старих плафоњера у ходницима и постављање нових ЛЕД плафоњера са сензором. У наредном периоду наставиће се радови у осталим стамбеним заједницама у складу са планираном динамиком, до утрошка обезбеђених средстава, а све у циљу да наши суграђани живе у уређенијој и лепшој средини – поручио је Видовић и додао да се до краја године очекује још један конкурс за уређење стамбених зграда и фасада.