четвртак, 30. март 2023.

Почело наткривање пијаце „Борча”

Радови на наткривању пијаце „Борча” почели су у понедељак. Циљ ових радова је да се омогући несметана куповина и продаја у свим временским условима. 

Закупци пијаце „Борча” изразили су задовољство због недавног уређења пијаце, асфалтирања пијачног платоа и постављања нових тезги. Највеће интересовање су показали за наткривање пијаце с обзиром на то да им киша, снег и високе температуре значајно отежавају свакодневни рад.

Приликом обиласка занатског дела пијаце „Борча”, председник Удружења пијачних продаваца „Опстанак” Срђан Праштало је изјавио да је члановима овог удружења потребна наменска опрема која би им олакшала излагање и продају робе, а Бојан Бајагић, директор „Београдских пијаца”, рекао је да ће узети у обзир и размотрити све сугестије закупаца, јер је веома важно да буду задовољни и купци, и закупци. 

Један од већих проблема са којим се сусрећу продавци јесте нелегална продаја која се свакодневно одвија у непосредној близини пијаце. Наводе да је у питању нелојална конкуренција која директно угрожава закупце који врше продају на пијаци „Борча”. Директор „Београдских пијаца” и председник Удружења пијачних продаваца најавили су да ће у сарадњи са Градом Београдом и Општином Палилула настојати да трајно реше тај проблем.

ЈКП „Београдске пијаце” унапредило је услове продаје и куповине на пијаци „Борча” за све становнике Београда који користе ову пијацу за своје снабдевање. Напомињу да је асфалтирано 1.600 квадратних метара пијачног платоа и да су постављене 144 нове тезге. Такође, седам нових улазних капија постављено је на свим улазима у пијацу те комплетно реновирана млечна хала која је у склопу пијаце, наводи се у саопштењу овог комуналног предузећа.