среда, 6. децембар 2023.

„Београдска зима” од 11. децембра

У оквиру манифестације „Београдска зима”, а у организацији Дечјег културног центра Београда, ове године одржаће се Новогодишњи карневал и Дечји новогодишњи концерт 11. децембра од 11.30 часова у центру града, саопштено је из ове установе.

Новогодишња музичко-сценска забава за децу и њихове породице, у којој ће учествовати деца из Предшколске установе „Дечји дани”, Деда Мразови, вилењаци, артисти на штулама и жонглери, почеће од Улице кнеза Михаила, код Делијске чесме. На Тргу републике у подне креће програм у ком ће учествовати Леонтина Вукомановић, Тијана Дапчевић, Ивана Петерс и Пеђолино са Хором Дечјег културног центра Београд и Хором „Чаролија”.

Манифестција „Новогодишњи дечији караван” већ наредни дан креће на пут по београдским насељима ван централне градске зоне и стиже у Обреновац, Сопот, Младеновац, на Чукарицу (Умка), Звездару (Мали Мокри Луг), у Барајево, на Палилулу (Котеж) и Вождовац. У овим деловима града концерти и позоришне представе за децу одржаваће се од 11. до 15. децембра, као и 18, 20, 21. и 22. децембра. Поред познатих певача, на концертима ће учествовати локални школски дечји хорови окупљени у пројекту под називом „Београд пева”. 

Након концерта, публика ће имати прилику да ужива у позоришним представама за децу које ће реализовати Позориште лутака „Пинокио”.