петак, 17. мај 2024.

Конгресни биро Београда на сајму IMEX 2024 у Франкфурту

Туристичка организација Београда објавила је да је до сада заказан рекордни број пословних и конгресних састанака на једној од највећих пословних берзи у Европи IMEX 2024, која је одржана у Франкфурту, а на којој је учествовао Конгресни биро Београда, који послује у оквиру ТОБ-а.

Према њиховим речима, влада велико интересовање клијената и пословних посетилаца, што потврђује прошлогодишње најаве да се престоница Србије позиционира високо на тржишту конгресне индустрије, те да је извесно да ће отварање реновираног Сава центра, нових хотела и повећање броја директних летова допринети још бољем позиционирању.

Београд је у области пословног туризма вратио у фокус Конгресни центар „Сава”, са више од 40 сала за састанке и „плавом салом” која може да угости више од 3.500 делегата. Поред инфраструктурних и хотелских капацитета за организовање пословних догађаја у Београду, клијентима и посетиоцима на пословном сајму IMEX 2024 представљене су и могућности за организацију „подстицајних путовања”, за које је Београд јако привлачна дестинација.

Посетиоцима су представљени и нови пројекти, попут „Belgrade Waterfront”-а.

Посебно интересовање је за наступајућу изложбу EXPO 2027, чији ће домаћин бити Београд и која ће окупити излагаче из преко 100 земаља света, са више од 2,5 милиона посетилаца.

Према најновијој ранг-листи ICCA Међународне конгресне асоцијације, чији је дугогодишњи члан Туристичка организација Београда, по броју организованих пословних догађаја Београд заузима 42. место у Европи и 66. место у свету.