петак, 7. јун 2024.

Измена режима рада трамвајских линија на Новом Београду

Током извођења радова на трамвајској прузи у зони раскрсница Булевара Црвене армије, Јурија Гагарина и Др Агостина Нета доћи ће до промена у раду трамвајских линија у више фаза, најавили су данас из Секретаријата за јавни превоз. 

Како је прецизирано, радови ће се изводити у четири фазе, и то у периоду од један сат после поноћи до 3.30 сати ујутро. Прва фаза ће се одвијати од 8. до 10 јуна, друга фаза од 15. до 17. јуна, трећа фаза од 22. до 24. јуна и четврта фаза од 29. јуна до 1. јула, у наведеном временском интервалу. 

У Улици Јурија Гагарина доћи ће до обуставе трамвајског саобраћаја током извођења радова, при чему ће трамвајске линије 7, 9 и 11 саобраћати до депоа „Сава”, одакле ће мењати смер кретања и носити ознаке 7Л, 9Л и 11Л. 

Привремено се укида трамвајска линија 13, док ће линија 12 бити појачана. Такође, привремено се успоставља кружна аутобуска линија 7А, која ће саобраћати на траси: Блок 45 – Др Ивана Рибара – Јурија Гагарина – Антифашистичке борбе – Милутина Миланковића – Ђорђа Станојевића – Марка Христића – Јурија Гагарина – Др Ивана Рибара – окретница „Блок 45”. 

Возила ће на привременим трасама користити постојећа стајалишта, као и привремено долазно стајалиште прекопута Тржног центра „Суперверо”, наводи се у саопштењу.