21. Седницa Скупштине града

        Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао за петак, 29. мај, у 10 часова, у сали 1/0 ЈП САВА ЦЕНТАР”, улаз из Улице Милентија Поповића 9,

 

21. Седницу Скупштине града

 

          На дневном реду седнице биће Предлог одлуке о давању сагласности на прописе и друге акте из надлежности Скупштине Града Београда, које је Градско веће донело током ванредног стања, као и Предлог одлуке о важењу прописа и других аката, које је Градско веће донело у том периоду.

 

            Пред одборницима ће се наћи и Предлог измена и допуна Плана детаљне регулације за подручје између улица Краља Милана, Ресавске, Немањине и Светозара Марковића, општина Савски венац, Предлог плана детаљне регулације подручја између саобраћајница: Стефана Првовенчаног, Војислава Илића, Мокролушке нове и Кружног пута Падина, општине Вождовац и Звездара, Предлог плана детаљне регулације за комплекс „Virginia”, општина Сурчин, Предлог плана детаљне регулације стамбеног насеља уз гробље Лешће, општине Палилула и Звездара, као и Предлог плана детаљне регулације блока између улица: Џорџа Вашингтона, Булевара Деспота Стефана и Цетињске, општина Стари град.

 

            На дневном реду је и неколико предлога о изради измена и допуна плана детаљне регулације, Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима, као и Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду.

 

            Пред подборницима су и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању „Слободне зоне Београда”, Извештај о степену реализације програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за период од 1. јануара до 31. децембра 2019. године, Извештај о раду омбудсмана града Београда за 2019. годину и Предлог одлуке којом се Секретаријат за јавни превоз одређује за представника Града Београда у Међународној асоцијацији за јавни превоз.


            Дневни ред седнице можете прочитати на сајту Града Београда , на следећој страници https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1773359-nikodijevic-novi-planovi-razvoja-izmestanje-okretnice-trolejbusa/ .
 

 

Напомена: неопходно је да новинари и сниматељи имају важеће новинарске акредитације.

 

 

 

Секретаријат за информисање