четвртак, 16. мај 2024.

Отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији

Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије позвали су Београђане и госте српске престонице на отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији, саопштено је из Туристичке организације Београда. 

Свечано отварање ће бити обележено чином подизања Скадарлијске заставе, а част да то учини ове године припала је познатом глумцу Милану Милосављевићу.

Кодекс понашања у Скадарлији, урнебесне анегдоте из живота најпознатије боемске улице у Београду, песма Скадарлијске даме чуће се у суботу на Платоу код Скадарлијске чесме, у програму који су припредили наши познати глумци и певачи.

У ред уметника који су се свечаним чином подизања Скадарлијске заставе уписали у историју Скадарлије улази Милан Милосављевић, а у програму још учествују глумица Народног позоришта и председница Удружења љубитеља Скадарлије Вјера Мујовић, вокалне солисткиње РТС-а и Радио Београда Весна Димић и Биљана Петковић, оперски певач и педагог Александар Стефан Радишевић, и глумица Љиљана Јакшић, која ће наступати у пратњи Скадарлијског оркестра. Уметнички центар „Талија” ће извођењем грађанских и шумадијских игара и ове године увеличати амбијент и атмосферу у Скадарској улици.

Програм:
18.30 – почетак програма,
18.35 – обраћање Миодрага Поповића, директора ТОБа-, и глумице Вјере Мујовић,
18.45 – колаж староградских песама у извођењу Весне Димић, Биљане Петковић и Александра Стефана Радишевића
18.55 – Скадарлијски добошар чита „Кодекс о понашању у Скадарлији,”
19.00 – наступ глумице Љиљане Јакшић у улози Скадарлијске даме,
19.05 – музичка нумера у извођењу наших певача и глумаца,
19.10 – наступ Уметничког центра „Талија”, Грађанско коло,
19.15 – подизање Скадарлијске заставе – глумац Милан Милосављевић,
19.20 – музичка нумера у извођењу Весне Димић, Биљане Петковић и Александра Стефана Радишевића,
19.30 – наступ Уметничког центра „Талија”, Шумадија.