среда, 1. јул 2020.

Весић: Сви треба да поштују мере епидемиолога

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је за РТС да су протеклих дана епидемиолошке мере тумачене на различите начине и апеловао на јавност да се не етикетира било ко, нити да се унапред осуђују власници угоститељских објеката или тржних центара. 

– Сви треба да поштују мере епидемиолога и да носе маске, јер је одговорност заједничка. Није у реду, нити је тачно да кажемо како је угоститељска бранша, у којој ради 20.000 људи, легло заразе у Београду. Међу њима има оних који су правила поштовали и оних који нису. Сви смо дужни да поштујемо мере епидемиолога. Ако тако будемо заједно радили, тако ћемо заједно и изаћи из ове ситуације – нагласио је Весић.

Он је апеловао на грађане да поштују мере епидемиолога и Кризног штаба Владе Србије, и додао да не треба причати о некаквим затварањима, већ о поштовању мера и заштити себе и других. 

– Порука за власнике радњи и тржних центара јесте да поштују мере које је Влада Републике Србије прописала и да тако допринесу да се што пре изађе из овог таласа епидемије – закључио је Весић.