среда, 30. септембар 2020.

Због радова у Јурија Гагарина и Антифашистичке борбе мења се режим јавног превоза

Током извођења радова у улицама Јурија Гагарина и Антифашистичке борбе, од 1. октобра до 20. новембра доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, најављено је из Секретаријата за јавни превоз.

Радови ће се изводити у две фазе.

У 1. фази, од 1. октобра до 15. новембра доћи ће до затварања десне коловозне траке Улице антифашистичке борбе, на делу од Улице Јурија Гагарина према Булевару Милутина Миланковића (до улаза у ОТЦ „Нови Београд”), и затварања две десне саобраћајне траке Улице Јурија Гагарина (смер ка Блоку 45), на делу од искључења са Моста на Ади до Улице антифашистичке борбе.

У 2. фази, од 16. до 20. новембра доћи ће до затварања десне коловозне траке Улице антифашистичке борбе, на делу од Улице Јурија Гагарина према Булевару Милутина Миланковића (до улаза у ОТЦ „Нови Београд”), и затварања две леве саобраћајне траке Улице Јурија Гагарина (смер према Блоку 45), на делу од искључења са Моста на Ади до Улице антифашистичке борбе.

За време радова, возила са линија јавног превоза ће, у обе фазе, саобраћати на следећи начин: 

– на линијама 60, 85, 601Н возила ће кроз зону предметних радова саобраћати на редовној траси у оба смера; 
– возила са линије 94, смер ка Реснику, саобраћаће редовном трасом, док ће у смеру ка Блоку 45 ићи следећим саобраћајницама: Јурија Гагарина, Марка Христића, Ђорђа Станојевића, Булеваром Милутина Миланковића, Омладинских бригада и даље редовном трасом; 
– на линијама 95, Е1 и Е6, смер ка Борчи и Миријеву, возила ће ићи улицама Јурија Гагарина, Булеваром Милутина Миланковића, Милентија Поповића и даље редовно, док ће у смеру ка Блоку 45 редовно саобраћати;
– возила са линија 85, 89, 95, 601Н, Е1 и Е6 ће поново користити своје редовно стајалиште „Блок 42” у смеру ка Блоку 45.