уторак, 24. мај 2022.

Весић: Фајнал фор у Београду, по оцени клубова, најбоље организован до сада

Организацијом Фајнал фора Београд је био спортска престоница Европе и света са двадесетак хиљада посетилаца из иностранства, а према оценама ово је било најбоље организовано такмичење до сада, рекао је заменик градоначелника Горан Весић. Он је гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи навео процену да је од овог такмичења привреда Београда зарадила око тридесет милиона евра, али да су корист имали и други градови, попут Новог Сада и Панчева.

– Зато је веома важно да одржавамо овакве догађаје. Према подацима ТОБ-а, више од четрдесет одсто туриста, који први пут дођу у Београд, врате се у наш град, што значи да им је било лепо. Послали смо лепу слику у свет, што заправо не може да се израчуна у парама јер, осим што су Фајнал фор посетили бројни туристи, пренос је био у више од седамдесет земаља, а на почетку сваког је емитован спот о Београду. То је велика ствар и добра промоција нашег града. Веома сам срећан због тога, као и због храбрости што смо се у јануару кандидовали по други пут, када то нико у Европи није смео нити је могао да гарантује да ће се такмичење одржати с публиком. На мој позив, Влада Србије је дала сагласност и гаранцију – нагласио је Весић.

Заменик градоначелника је најавио и предстојеће Светско сениорско првенство у рвању, које ће свакако бити мање такмичење, али према његовој процени због овог спорта доћи ће између пет и десет хиљада људи.

– Хотели ће опет бити пуни и то су предивне ствари – рекао је Весић.

Оцена клубова јесте да је ово био најбоље организован Фајнал фор, што су пренели представници Евролиге.

Весић је нагласио да је са безбедносног аспекта све прошло како треба зато што је пре такмичења обављен детаљан КД преглед, уз ригорозне контроле на улазу.