уторак, 24. мај 2022.

Весић: Град Београд никада више новца није улагао у школски спорт

Заменик градоначелника Горан Весић, градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић и председник Европске федерације за школски спорт Жељко Танасковић уручили су одличја најбољим учесницима Мале олимпијаде.

Весић је истакао у Хали спортова на Новом Београду да су данас проглашени најбољи ученици првих и других разреда београдских основних школа.

– Драга децо, хвала вам што сте учествовали на нашој Малој олимпијади. Желим вам да једног дана постанете истински олимпијски шампиони и слушате химну Републике Србије на победничком постољу – поручио је учесницима заменик градоначелника.

На Малој олимпијади, у организацији Београдске асоцијације за школски спорт, учествовало је 7.000 деце, док ће најбољи представљати град Београд на републичким такмичењима, најавио је Весић.

– Важно је улагати у школски и рекреативни спорт јер су то наши будући шампиони. Без улагања у ову децу, нећемо имати олимпијске прваке или једног Василија Мицића. Зато сам данас срећан, јер Град Београд никада више новца није улагао у школски спорт – казао је Весић.

Најавио је наставак даљих улагања и подсетио да у бесплатним школама спорта у Београду учествује скоро 70.000 деце.

Прве награде за најбоље разреде у мешовитој категорији узели су, између осталих, ученици Основне школе „Михајло Петровић Алас” са Старог града, ОШ „Данило Киш” и ОШ „Лазар Саватић” из Земуна.

Претходно је Весић уручио одличја и за ученице Гимназије „Патријарх Павле” из Раковице, које су на школском европском такмичењу у Нормандији освојиле треће место у баскету „три на три”.

Покровитељ манифестације „Мала олимпијада” су Град Београд и градски Секретаријат за спорт и омладину.