петак, 2. децембар 2022.

Додела годишње награде „Златно сунце”

Додела годишње награде „Златно сунце”, коју већ четврту годину заредом додељује Дечји културни центар Београд појединцима из Србије који дају значајан допринос развоју дечје креативности и стварају услове за свестрани развој дечјих потенцијала, биће одржана у уторак, 6. децембра, у 12 часова, у Атријуму Дечјег културног центра Београд у Таковској 8.

Доделу награде, коју уручује ова градска институција културе за децу, увеличаће Предраг Вуковић Пеђолино са Хором ДКЦБ-а, који ће извести четири песме са најновијег диска из продукције ДКЦБ-а.

Специјално признање „Златно сунце” ове године биће уручено Мили Ђачић, професорки музичке културе и дипломираном етномузикологу. Председник Управног одбора ДКЦБ-а Предраг Вуковић Пеђолино, заједно са директором Дечјег културног центра Београд проф. мр Драганом Марићем, уручиће награду овогодишњој добитници ,,за иновативност, креативност и посвећеност у едукацији деце и неговању талената у области музике”, како је наведено у образложењу.

Мила Ђачић већ десет година ради у сфери образовања и васпитања деце и младих и добитница је престижних признања и награда за постигнуте изузетне резултате у раду са децом. Осим рада на снимању музичког наслеђа, она је аутор првог дечјег уметничког фестивала „ГроАрт фест” на територији општине Гроцка. У овај уметнички пројекат укључила је све ученике и наставнике са територије поменуте општине, у циљу промоције културних, уметничких и образовних вредности, као и талената својих ученика, саопштено је из Дечјег културног центра Београда.