петак, 2. децембар 2022.

Јесења акција пошумљавања на Савском венцу

У оквиру јесење акције садње дрвећа на Савском венцу, председник општине Милош Видовић са сарадницима посадио је саднице платана и брекиње (sorbus torminalis) на простору Дедињског парка, саопштили су данас из те општине.

Он је истакао да Општина Савски венац наставља са пошумљавањем, а у циљу више зеленила и чистијег ваздуха.

– Општина Савски венац препознала је значај екологије и показала бројним пројектима да је еколошки одговорна општина која брине о очувању природе и заштите животне средине. Ове године определили смо знатно већа средства у буџету када је област екологије у питању. У питању је више од 10 милиона динара јер се трудимо да дамо допринос, те будемо пример и осталима – изјавио је Видовић.

Он је поручио да сви треба да се уједине око очувања природе.

– За добробит садашњих и будућих генерација наставићемо да спроводимо активности које дају резултате и доприносе чистијем ваздуху, здравијој животној средини и бољем квалитету живота – навео је Видовић.

У оквиру јесење акције садње дрвећа, на иницијативу грађана посађено је и неколико стабала липе у дворишном комплексу између зграда у Улици краља Милутина.

Акција садње спроведена је уз стручну надлежност ЈКП „Зеленило – Београд” под чијом ингеренцијом се налази уређење овог локалитета, наводи се у саопштењу.