петак, 9. јун 2023.

На паноима аутобуских стајалишта широм Београда, као и на ЛЕД екранима у возилима, грађанима доступне све информације о куповини карата

За све Београђане који још увек имају било какве недоумице које се тичу новог система јавног превоза у главном граду, Градска управа припремила је додатна обавештења о његовом функционисању. Информације за све грађане постављене су на свим паноима који се налазе на аутобуским стајалиштима широм града, као и на ЛЕД екранима у свим возилима градског превоза.

На паноима су детаљна упутства о новим ценама карата, како се оне могу купити путем СМС поруке, као и адресе продајних места на којима могу да их купе они који инсистирају на карти у папирном облику. Иначе, од првог дана постоји могућност куповине месечне карте СМС поруком, тако да уместо непотребног чекања у редовима грађани могу да обезбеде себи карту за цео месец на краћи и једноставнији начин.

Да подсетимо, према најави градоначелника Београда Александра Шапића, крајем месеца биће готова апликација путем које ће моћи да се прати где се налази аутобус, али истовремено ће путем апликације моћи да се плати карта кредитном картицом.

– Очекујемо да до краја месеца проради апликација помоћу које ће грађани моћи да прате возила која су им потребна – све аутобусе, тролејбусе и трамваје, као и да купују карте. Ми данас немамо ГПС јер нам из Кенткарта нису дали шифре за опрему коју је Град платио. Толико о њиховој „бризи” о грађанима, коју већ неколико пута потенцирају у својим саопштењима. Дакле, тренутно људи не могу да прате аутобусе јер и такав њихов стари систем који смо платили не можемо да користимо. Зато радимо нову набавку. Уграђујемо нови систем, а добра страна свега је што ће нови систем бити далеко квалитетнији од претходног – рекао је градоначелник Шапић.