среда, 27. септембар 2023.

Обележавање Светског дана срца

Под слоганом „Смањимо ризик за свако срце” и ове године се обележава Светски дан срца, најављују из Дома здравља „Вождовац”. 

Како би подстакла, интензивирала активности на контроли фактора ризика за кардиоваскуларне болести, мотивисала и охрабрила што већи број људи да мењају лоше и стварају нове здраве навике које могу спречити и одложити појаву болести срца и крвних судова, Служба за поливалентну патронажу организује 29. септембра од 7.30 до 9.30 часова бројне активности у „Кутку здравља” (Устаничка 16, у холу код лабораторије).

Грађани ће моћи да обаве контролу крвног притиска, пулса и БМИ, те да добију савете о правилној исхрани, свакодневној физичкој активности, штетности удисања дуванског дима, штетности прекомерне конзумације алкохола и психоактивних супстанци, очувању менталног здравља, као и важности довољног квалитетног сна. Указаће се и на велики значај личног ангажовања појединца у борби против болести срца отклањањем или знатним смањењем фактора ризика на које може утицати.

Циљ је подизање свести грађана о значају превентивних прегледа, раног откривања болести чији се исход може побољшати адекватним лечењем и рехабилитацијом, уз одговарајуће збрињавање. 

Током акције организоваће се и подела промотивног материјала о унапређењу здравља и превенцији оболевања.