четвртак, 30. новембар 2023.

Промоција Београда у Љубљани

Туристичка организација Београда, уз подршку Амбасаде Републике Србије у Словенији, представила је туристичке потенцијале Београда, с фокусом на наступајуће зимске празнике. Присутнима су се обратили отправник послова амбасаде Републике Србије у Словенији Горан Марковић, чувени песник и музичар Ладо Лесковар, као и велики поета, фронтмен групе „Рибља чорба” Борисав Ђорђевић. Презентацију је приредила и реализовала Љиљана Алајбеговић заједно са колегиницом Сањом Стефановић.

У наставку промотивних активности делегација ТОБ-а је активно учестовала са свим носиоцима туристичке привреде Словеније, као и медијима на „face2face” састанцима у циљу промоције Београда као атрактивне туристичке дестинације. Медији, представници туристичке индустрије и дипломатског кора су показали велико интересовање за предстојеће зимске празнике, као и за викенд-програме. Нарочито интересовање показано је за програме везане за породицу, попут „Зимске бајке”, која се одржава од 8. децембра до 8. јануара у Савском парку Београда на води, затим за традиционални дочек Нове године на београдским трговима, хуманитарну манифестацију „Улица отвореног срца”, као и за традиционално боемску Скадарлију.

Представљене су нове амбијенталне целине, нови смештајни капацитети и поновно отварање Сава центра као најсавременијег конгресног центра у овом делу Европе.