четвртак, 30. новембар 2023.

Нове информативне табле у Звездарској шуми

Представници Секретаријата за заштиту животне средине и Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” поставили су у Звездарској шуми нове информативне табле. На постављеним таблама, поред информација о шуми, могу се пронаћи и детаљне мапе које приказују стазе и различите делове овог природног царства. Грађани сада могу планирати шетњу или авантуру кроз шуму користећи ове информације, саопштено је из Секретаријата за заштиту животне средине.

Такође, на неким таблама се налазе илустрације и називи различитих врста птица које живе у Звездарској шуми. „Имамо шарене певачице, разноврсне грабљивице и уз сваку од њих кратки опис, како бисте их лакше препознали. Ове птице су део богатства дивљег света које можете доживети током ваше посете”, наводи се у саопштењу овог секретаријата.

У Звездарској шуми су током 2023. године изграђени и павиљони, односно летњиковци. Павиљон је направљен како би пружио додатну удобност и простор за одмор, дружење и опуштање док сте у Звездарској шуми.

Секретаријат за заштиту животне средине издваја финансијска средства за финансирање програма управљача заштићеног подручја Звездарска шума, а управљач овог заштићеног подручја је ЈКП „Зеленило – Београд”.