петак, 1. децембар 2023.

Награда за допринос развоју одрживог туризма

На свечаности уприличеној поводом стогодишњице Новосадског сајма, Туристичкој организацији Београда додељена је награда за допринос развоју одрживог градског туризма Београда.

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду, Туристичка организација Београда ће до 2. децембра представити туристичку понуду наше престонице, са акцентом на зимски и новогодишњи програм.

– Сајам у Новом Саду је и прилика за наставак разговора о креирању асоцијације градова у туризму нашег региона започетих на Београдском туристичком форуму – рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ-а, који је већ првог дана разговарао са представницима туристичких организација Новог Сада, Бањалуке, Требиња, Западне Србије, Новог Пазара.

Ова манифестација окупља ове године око 240 излагача из земље и иностранства, националне, регионалне и локалне туристичке организације, туристичке агенције, бање, хотеле из Србије, Црне Горе, која је ове године земља партнер, затим из Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Мађарске, Северне Македоније, Непала, Камеруна, Италије. Сајам обухвата и МЕКСТ конференцију посвећену студентима и данима каријере, наводи се у саопштењу Туристичке организације Београда.