понедељак, 13. септембар 2010.

Драган Ђилас и Александар Антић честитали Дан оснивања Универзитета у Београду

Поводом Дана оснивања Универзитета у Београду, градоначелник Београда Драган Ђилас упутио је честитку ректору Универзитета у Београду Бранку Ковачевићу.

„Универзитет у Београду од свог оснивања па до данашњих дана увек је био центар и покретач збивања, не само у научно-образовном погледу већ и као виновник промена набоље. Као духовни покретач многима је био инспирација да уложе себе и стечено знање у овај град. Генерације и генерације младих људи стасале су у врсне стручњаке, којима се Београд веома поноси.

Желим вам да наставите да негујете ову дугу традицију и да нам свима и даље будете подстицај у раду. Неисцрпна енергија Београдског универзитета део је свих нас, као што је младост најперспективнији део човековог живота. Захваљујући вама и свим студентима који похађају факултете, Београд има веома светлу будућност у коју ја лично верујем”, пише у честитки Драгана Ђиласа.

Честитку је упутио и председник Скупштине града Александар Антић.

„Баштинећи део европског културног наслеђа, рођен у Доситејевој просветитељској мисији, Универзитет у Београду с поносом дочекује 202. рођендан. Истовремено, као центар знања, науке и уметности, расадник учености, Београдски универзитет има велику будућност. Искрено се радујем успесима и желим Вама и свим професорима и студентима Универзитета у Београду, да наука и знање заузму још истакнутије место у друштву, на добробит свих нас”, наводи се у честитки Александра Антића.