субота, 14. децембар 2013.

Организација дочека Нове 2014. године и Православне нове године уз помоћ спонзора

Град Београд организује дочек Нове 2014. године и Православне нове године на платоу испред Народне скупштине, рекао је члан Привременог органа и председник комисије за организовање прославе Никола Никодијевић.

– Ова локација изабрана је због знатно веће безбедности него што је Трг републике, па смо и поступили у складу са саветом наших служби које су дочек организовале лане. Већи је простор и лакше се контролише, за разлику од Трга републике, где се налази чвориште саобраћајница и окретница. У буџету су била предвиђена средства за организацију дочека, али поступак јавних набавки није на време започет. Закон нас онемогућава да се у овом тренутку повуку та средства. Зато је Привремени орган формирао комисију и одлучио да покуша да нађе спонзоре који ће финансирати дочек. У том случају, ништа не би било плаћено из градског буџета јер сваки динар мора да се штеди, а опет бисмо Београђанима подарили два дочека на отвореном – рекао је Никодијевић.

Конкретни извођачи и термини знаће се следеће недеље, али је важно напоменути да спонзори неће бити ни градска нити републичка јавна предузећа. Традиционалне манифестације остају, попут Улице отвореног срца,  и ове године ће највероватније бити организоване у десет општина, уз ону централну.