четвртак, 26. децембар 2013.

Изјава Горана Весића, секретара Привременог органа, поводом изјава ГО ДС-а у вези са дочеком Нове године

У име Привременог органа града Београда, а поводом изјава Градског одбора ДС-а у вези са дочеком Нове године, дајем следећу изјаву:

„Привремени орган града Београда потрошиће за организацију дочека Нове 2014. године тачно 4,5 милиона динара. То је дупло мање средстава од оних које је потрошила бивша власт пре годину дана, када је организован дочек 2013. године. Да не говоримо о годинама уназад када су се за организоване дочеке трошиле стотине хиљада евра или када је 2012. године „пре рока” пуштен Мост на Ади, што је грађане Београда коштало девет милиона евра. Због таквог понашања ми данас немамо довољно средстава да организујемо дочек Нове године.

Светлана Ражнатовић и Наташа Беквалац наступиће бесплатно, а РТВ Пинк ће донирати бину и преносити концерт. Предвиђених 4,5 милиона динара биће потрошено тако што ће технички трошкови коштати милион динара, а остатак од 3,5 милиона динара биће искоришћено за хонораре осталих учесника у програму: Николе Роквића, Кикија Лесандрића и Јелене Томашевић.

Београд ће за веома мале паре добити спектактуларан дочек Нове године, што ће у наш град довести десетине хиљада туриста из иностранства и веома много грађана из других делова Србије. Наши хотели и ресторани ће бити пуни и град ће вишеструко зарадити у односу на уложена средства. Извињавам се нашим критичарима што смо способни да са веома скромним средствима организујемо дочек коме ће присуствовати стотине хиљада наших грађана и десетине хиљада гостију из иностранства. Чињеница да Светлана Ражнатовић или Наташа Беквалац желе бесплатно да певају у Београду показује да нам људи верују. Захвални смо свима који су препознали тежак тренутак у коме се налази град и одлучили да нам помогну. Толико о чињеницама.

Сада мало о укусима.

Концерт који организујемо је поклон свим грађанима Београда без обзира на то из које су странке. Број људи који ће доћи показаће да ли је тај концерт поклон Београђанима или увреда за њих, као што тврди Градски одбор ДС-а. Зато о укусима не вреди расправљати јер неко воли да слуша Светлану Ражнатовић, а неко Јелену Томашевић. Зато молим да се не вређају чланови Привременог органа који раде најбоље за овај град. И ми, и грађани Београда имамо дуго памћење. Још се сећамо како је почасни председник ДС-а Борис Тадић 2008. године био почасни гост на концерту Светлане Ражнатовић у јагодинском селу Кончарево. Не сећам се да је тада ДС тврдила да је то увреда за грађане. Зато позивам ДС да престане да политизује сваку ствар коју уради Привремени орган. Дочек Нове године је прилика да сви грађани буду заједно, без обзира на странке којима припадају”.