петак, 27. децембар 2013.

Буџет скроман, али дочек Нове године испред Дома Народне скупштине – спектакуларан

Иако је буџет намењен организацији дочека Нове године изузетно скроман и износи четири и по милиона динара, очекује се најспектакуларније славље испред Дома Народне скупштине, рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору Синиша Мали, председник Привременог органа града Београда.

– Водило се рачуна да се задовоље свачији укуси, о којима иначе не треба расправљати. Тако да ће Београђани и многобројни гости, којих се очекује да ће бити неколико десетина хиљада, моћи да уживају у рок, поп и народној музици. Нарочито је важно истаћи да су се неки извођачи одрекли свог хонорара и због тога смо им захвални. За Београд је ово још једна прилика за изузетну промоцију јер се очекује на десетине хиљада туриста. Такође, ово је и могућност да град приходује због доласка оних који ће боравити у хотелима, посећивати ресторане и друге угоститељске објекте. Свима упућујем апел да уживају у дочеку и да се сви потрудимо да не буде проблема. Град је максимално организовано приступио овом догађају, а све комуналне службе су спремне да професионално ураде свој део посла – истакао је Мали.

Он је изразио захвалност и телевизијама „Пинк” и „Скај плус”, које су донирале бину и које ће бесплатно преносити дочек.

Миодраг Поповић, в. д. директора Туристичке организације Београда, прецизирао је да програм почиње у 20 часова, наступом популарних ди-џејева, а завршава се око два часа после поноћи. На прослави ће важити уобичајена правила – без стаклене амбалаже и пиротехничких средстава, како би сви били безбедни. Концертни туризам, додао је Поповић, врло је значајан за Београд и његову привреду, а овакав догађај сврстава наш главни град у ред светских метропола. 

Хонорара су се за сада одрекли Светлана Цеца Ражнатовић, Зоран Кики Лесендрић и Наташа Беквалац, а поред њих наступиће и Јелена Томашевић, Никола Роквић и Лесендрићев популарни бенд „Пилоти”.

Светлана Цеца Ражнатовић рекла је да јој је велика част да концерт поклони својој публици и да ово представља „добро дело за Србију и њен главни град”. Кики Лесендрић је изразио очекивање да ће концерти бити веома посећени и да наступ његовог бенда представља својеврсну подршку граду, чиме ће се показати да заједништвом сви проблеми могу да се реше. 

Водитељи су Влада Станојевић и Драгана Мићаловић. Организатор читавог програма је „Комбанк Арена”, чији је директор Ђорђе Милутиновић казао да будући да музику дели на добру и лошу, овде су засигурно заступљени музичари који су се доказали у свом послу и имају многобројну публику.