четвртак, 6. март 2014.

Наставља се акција рашчишћавања „дивљих” депонија

Екипе ЈКП „Градска чистоћа” данас су започеле санирање нелегалне депоније у Новом Београду у Улици Владимира Поповића, преко пута Хотела „Crowne Plaza”.

Поред ангажовања радника, за уклањање око 200 кубика разног комуналног отпада „Чистоћа” је ангажовала и три транспортна возила и две грађевинске машине.

„Дивље” депоније не само што дају ружну слику о нашем граду него и представљају потенцијалну опасност по здравље суграђана, што они који их изнова праве стално заборављају. Не постоје градске општине које су најугроженије, јер „дивљих” депонија, нажалост, има у свим деловима града и на свим локацијама представљају озбиљан проблем.

Акцијом санирања великог броја „дивљих” депонија из „Градске чистоће”  поново скрећу пажњу суграђанима да отпад не треба да бацају тамо где му није место. Да уместо на зелене површине на прилазним путевима Београду смеће из својих возила избаце у први контејнер, као и да шут не остављају поред контејнера и на јавне или приватне површине, већ да се јаве „Градској чистоћи”, која ће тај шут депоновати на начин који је прописан и који не угрожава животну средину.